Windows mobile 8

Als je in het bezit bent van een Windows 8 laptop dan weet je hoe de nieuwe manier van werken in elkaar zit. Windows 8 heeft veel weg van het gebruik van een tablet. Deze manier van werken is voor veel gebruikers de standaard geworden. Dit was voor Microsoft de reden om zelf een besturingssysteem voor smartphones te ontwikkelen. Windows Mobile 8 kan op verschillende smartphones geïnstalleerd worden, maar Microsoft is vooral met Nokia een samenwerking begonnen. Oude Nokia’s worden ineens omgetoverd tot een smartphone om weer nieuwe successen te boeken.

Windows Mobile 8 staat bekend als de persoonlijke smartphone. Het beginscherm is helemaal in te richten met widgets. Zo heb je direct één overzicht van alle belangrijke zaken op je smartphone. Zo zie je direct of je een smsje gemist hebt of een gemiste oproep hebt. Daarnaast kan je de telefoon met het Windows Mobile 8 besturingsysteem helemaal personaliseren. Zet bijvoorbeeld een leuke foto van jezelf in het klein ertussen of plaats het laatste weerbericht. Laat je laatste afspraken in de agenda zien of het weerbericht van vandaag. Binnen één oogopslag weet je precies de informatie die voor jouw belangrijk is. De informatie die in één oogopslag zichtbaar is kan je helemaal zelf samenstellen.

De Windows Mobile 8 kan je helemaal zelf samenstellen als besturingssysteem. Je kan het bijna zien als een soort bouwblokken die je in elkaar klikt. Je kan zelf met een touch aanraken welke bouwblokken je op dit moment wil gebruiken. Denk hierbij aan Facebook of een leuke game die je net geïnstalleerd hebt. Zo kan je nieuwe applicaties rechtstreeks downloaden uit de applicatiestore van Windows. Er is wel één nadeel en dat is het aanbod. Dit is een stuk kleiner dan voor Android of IOS. Een groot aantal applicaties kan je hierdoor niet downloaden. Applicaties die voor thuiswerkers van belang kunnen zijn kan je gelukkig wel downloaden. Zo is het mogelijk om het complete Microsoft Office Pakket op je Windows Mobile 8 te installeren. Je kan zo direct gebruik maken van programma’s als Word, Excel of Powerpoint.

Handig bij de Windows Mobile 8 is het gebruik overzicht. Je kan zo slimmer werken zonder aan het einde van de maand te schrikken van je telefoon rekening. Binnen één oogopslag heb je voor jezelf duidelijk wat het verbruik is. Je hoeft zo geen aparte applicatie te downloaden om deze informatie bij te houden. Zo zie je rechtstreeks hoeveel MB’s je via je mobiele telefoon netwerk verbruik hebt en hoeveel via je wifi netwerk. Zo weet je zeker dat je verbruik op je rekening laag uitvalt en je niet hoeft bij te betalen.

Leuk voor Xbox bezitters is de koppeling met Windows Mobile 8. Jouw Xbox wordt zo in één keer sociaal om op te spelen. Je kan zo via je smartphone verbonden blijven met je vrienden op de Xbox. Zo kan je online zien welke doelen je behaald hebt en wat je vrienden op dit moment aan het spelen zijn op hun spelcomputer. Uiteraard kan je ook via je smartphone berichtje sturen en je vrienden uitnodigen om te komen spelen. Zo maak je eenvoudig toernooien aan en wordt het social gedeelte van de Xbox verder uitgebreid. Vooral op de nieuwe Xbox One is dit voor een groot stuk verbeterd.

Handig voor thuiswerkers is de connectie met het werk. Via de Hub pas je officedocumenten of Powerpoint presentaties direct aan om ze vervolgens te delen met je collega’s. Windows Mobile 8 biedt zo een ruime mogelijkheid aan bij werknemers die graag onderweg even hun werk nog willen afmaken. Dit maakt het besturingssysteem vooral voor zakelijke gebruikers geschikt.