Simonly

Simonly is een telefoon abonnement waarbij je geen telefoon kado krijgt. Bij de meeste GSM abonnementen krijg je gratis de nieuwste smartphone. Maar eigenlijk is dit gratis helemaal niet gratis. Je betaalt fors meer voor een telefoon abonnement met gratis smartphone vergeleken met een telefoon abonnement zonder gratis smartphone. Een simonly abonnement kan dus voordelig zijn als je dit wilt vergelijken qua kosten. Je moet misschien wel een losse smartphone aanschaffen, maar dit is vaak nog steeds goedkoper. Het is belangrijk om voor jezelf het verschil te berekenen op basis van twee jaar. Je ziet dan dat je een gratis smartphone soms tot wel twee keer toe betaalt hebt. Wees dus direct voordelig uit en kies vanaf het eerste moment voor een simonly abonnement. Eventueel kan je deze in een bestaand toestel doen of combineren met een nieuw toestel dat je online aanschaft.

Vergelijk sim only

Een simonly abonnement kan je dus vooral vergelijken op basis van prijs en wat je voor dit geld krijgt. Een bepaald netwerk kan een simonly abonnement wel fors duurder maken, maar je krijgt hier weer wel meer service voor terug. Het kan dus handig zijn om dit eens online te gaan vergelijken. Je kan soms flink wat geld besparen door eens goed te kijken naar de mogelijkheden. Het is belangrijk dat als je gaat vergelijken dat je precies weet wat je moet vergelijken. Op basis hiervan kan je flink wat geld besparen. Een aantal onderdelen die je online kan vergelijken hebben we voor je op een rijtje gezet. Denk hierbij aan belminuten, maar ook een databundel kan flink wat verschillen opleveren.

Zelf samenstellen

Een simonly abonnement kan je vaak zelf samenstellen. Meestal begin je met een startersbundel, maar er zijn ook abonnementen waarbij je echt vanaf de basis begint. Je kan dan zelf bepalen of je eigenlijk wel belminuten wilt. We bellen eigenlijk steeds minder en dit maakt het goedkoper om misschien alleen een databundel te nemen. Met een simonly abonnement zit je niet vast aan verplichtingen vanwege een dure gratis smartphone. Je kan dus zelf samenstellen wat handig is. Zo kan je kiezen voor nul belminuten of misschien wel 1000 belminuten. Sommige telefoon abonnementen beginnen met 100 belminuten. Als je veel belt dan kan je zelfs kiezen voor onbeperkt bellen. Je bent dan echt altijd bereikbaar voor iedereen die je wil bellen.

Naast bellen kan je natuurlijk ook nog kiezen voor een smsbundel. Vaak zitten de smsjes bij het aantal belminuten inbegrepen. Als je een smsje stuurt dan wordt dit afgetrokken van een belminuut. Dit kan heel onvoordelig zijn als je veel smsjes stuurt. We raden dan aan om te kijken naar een sim only abonnement met aparte smsbundel of een onbeperkt smsen bundel. Vooral als je veel smsjes stuurt dan is onbeperkt smsen vaak al een hele stuk voordeliger.

Databundel

Het laatste onderdeel van een sim only abonnement is misschien wel de belangrijkste. Dit is de databundel. Met een databundel kan je internetten en blijf je ook buitenshuis bereikbaar via Whatsapp of diverse andere applicaties. Je kan bij een databundel kiezen tussen 100 MB of 4 GB. Sommige sim only providers bieden ook onbeperkt internet aan. Hierbij krijg je meestal een snelheid verlaging als je teveel data verbruikt. In plaats van een 3G of 4G snelheid krijg je dan 64 mb per seconde. Hier kan je flink van profiteren doordat je nooit meer een verassing krijgt op je telefoon rekening. Zo betaal je nooit teveel voor een keertje internetten. Het is één van de vele keuzemogelijkheden bij een sim only abonnement. Als je vervolgens de juiste afstelling hebt kan je tot wel tientallen euro’s per jaar besparen door een sim only abonnement te vergelijken.