Prepaid

Als je weinig belt of smst dan kan een telefoon abonnement heel onvoordelig zijn. Je betaalt maandelijks voor belminuten die je eigenlijk nooit gebruikt. Je bent verplicht om minimaal 100 belminuten te nemen terwijl je er misschien maar 10 of 20 gebruikt. Het kan dan slim zijn om een prepaid telefoonkaart te nemen. Met prepaid bepaal je zelf het verbruik en kan je nooit teveel betalen. Zodra je tegoed op is kan je gewoon niet meer bellen. Een prepaid telefoonkaart is dan ook ideaal voor kinderen. Ze kunnen zo leren omgaan met tegoed en niet maar aanbellen. Er zijn zelfs speciale prepaid telefoonkaarten waarbij kinderen hun ouders nog wel kunnen bellen als het tegoed op is. Zo blijven ze met een noodgeval nog wel gewoon bereikbaar.

Per minuut is prepaid tegoed vaak een stuk onvoordeliger. Je betaalt in verhouding veel meer geld voor een paar belminuten. Maar als je weinig belt dan is het weer voordeliger. Het kan namelijk nooit gebeuren dat je nog belminuten overhoud die spontaan verdwijnen. Als je beltegoed niet op is dan gaat deze gewoon mee naar de volgende maand. Zo kan je met € 20 gerust een paar maanden doen zonder dat je in de problemen komt.

Prepaid werkt tegenwoordig ook met zogenaamde mini abonnementen. Dit zijn abonnementen die je met je prepaid tegoed kan afsluiten. Deze abonnementen zijn slechts één maand geldig. Daarna die je deze eventueel weer opnieuw aan te vragen. Zo maak je alleen gebruik van abonnementen zodra dit nodig is. Stel je verbruikt ineens een stuk meer smsjes dan voorheen. Je kan er dan voor kiezen om een mini abonnement met smsbundel te nemen. Met een mini abonnement krijg je een bepaalt aantal smsjes voordelig en daarna worden ze weer van je prepaid tegoed afgeschreven. Naast smsjes is het mogelijk om te kiezen voor een onbeperkt sms mini bundel. Een maand lang kan je onbeperkt smsen tegen een vast tarief. Als de bundel weer is afgelopen dan moet je deze opnieuw aanvragen. Dit wordt uiteraard afgeschreven bij je prepaid tegoed. Zo kan je abonnement nooit doorlopen en dit maakt het gebruik van prepaid handig voor mensen die weinig bellen.

Een miniabonnement voor onbeperkt smsen kan ideaal zijn, maar misschien zou je dit liever met internet willen. Internet kost vaak redelijk veel geld als je een prepaid abonnement hebt. Je betaalt tenslotte voor MB en dit tikt aardig snel aan. Je prepaid tegoed is zo al snel op en je bent niet meer bereikbaar. Gelukkig zijn er ook mini abonnementen met internet. Je kan dan online een abonnement afsluiten voor een maand met een bepaald aantal MB. Dit kan al met 100 MB of 1Gb. Zodra dit tegoed op is krijg je een smsje en kan je eventueel weer een nieuwe bundel aanschaffen. Uiteraard betaal je hiervoor weer via je Prepaid tegoed. Op deze manier kan je de controle over je tegoed behouden.

Prepaid is perfect voor kinderen of als je weinig belt. Als je dan toevallig wel veel belt dan kan je kiezen voor de mini abonnementen. Zo blijf je altijd voordelig bellen of smsen als je toch wat meer gaat verbruiken. Maak gebruik van de handige mini abonnementen als je meer verbruikt en blijf zo binnen je begroting. Voor kinderen is het ideaal dat ze niet boven hun bundel kunnen bellen. Zo kunnen ze leren omgaan beltegoed en ze krijgen een lesje in geld en uitgaves. Een prepaid kan zo voor meerdere doeleinden gebruikt worden.