IOS

IOS is het populaire besturingssysteem van Apple. Het systeem strijdt al jaren samen met Android om het grootste marktaandeel van de wereld. In sommige werelddelen staat Apple bovenaan terwijl in andere werelddelen Android een nummer één positie heeft. Het verschil tussen beide is dat IOS alleen verkrijgbaar is op Apple apparaten. Denk hierbij aan de iPhone en de iPad. Beiden werken met het populaire besturingssysteem van Apple. Het voordeel van IOS is dat het systeem helemaal gebouwd is op bijvoorbeeld de iPhone. Hierdoor sluit alles nauw aan omdat het hier niet om opensource gaat. Het besturingssysteem is dus echt op maat gebouwd voor je toestel.

Net als bij Android richt je een IOS toestel helemaal zelf in. Je hebt toegang tot de Appstore met duizenden verschillende apps die je gratis of tegen betaling kan installeren. Deze apps maken het verschil en zorgen ervoor dat je een telefoon naar je zin hebt. Installeer bijvoorbeeld de Telegraaf of het AD en wordt dagelijks op de hoogte gehouden van de laatste weerberichten. Installeer Facebook om op de hoogte gehouden te worden van de laatste updates van je vrienden. Of tover je smartphone om in een handheld toestel met de nieuwste games. Wekelijks komen er nieuwe games bij en regelmatig ontstaan er complete hypes op de IOS toestellen. Speel gerust een spelletje mee en soms kan je zelfs tegen je vrienden spelen met een IOS toestel. Neem het online of in de woonkamer tegen elkaar op en beleef de grootste avonturen.

IOS wordt niet alleen privé gebruikt, maar kan ook in het zakelijke leven een verschil maken. Diverse zakelijke apps kan je eenvoudig installeren op je toestel of tablet. Handige apps maken het werken onderweg eenvoudig. Deel je bestanden met collega’s via de dropbox of laad ze rechtstreeks op het netwerk. Jouw bedrijf is helemaal af te stemmen op het gebruik van een IOS toestel. Maak het werken op een smartphone of tablet de standaard dankzij de hulp van Apple. Als je er zelf even niet uitkomt dan wordt je eenvoudig verder geholpen door één van de medewerkers. Ze helpen je graag mee om jouw smartphone met IOS helemaal geschikt te maken om vanuit huis of onderweg te werken.

IOS op de tablet maakt nog veel meer mogelijk dan alleen een spelletje te spelen of een applicatie te gebruiken. Zo is het besturingssysteem o.a. gekoppeld aan je filmcamera. Met de nieuwe generatie tablets maak je Full HD filmpjes die je direct kan monteren met iMovie, een standaard applicatie op de nieuwe tablets met IOS. iMovie kan je natuurlijk ook gewoon downloaden als applicatie van Apple. Met IOS monteer je met een paar tabs eenvoudig de mooiste vakantiefilmpjes om ze vervolgens te publiceren op Youtube of Facebook. Zo zijn je vrienden direct op de hoogte van je laatste vakantie.

IOS heeft zelf ook twee geïntegreerde mogelijkheden die je manier van bellen en smsen verandert. Met een smartphone of tablet is het mogelijk om gebruik te maken van imessage of facetime. Met imessage verstuur je gratis berichtjes naar vrienden of familieleden. Door gebruik te maken van Facetime kan je gratis beeldbellen met andere IOS vrienden. Je kan al beeldbellen met een tablet of smartphone als het apparaat voorzien is van een tweede camera aan de voorzijde. Deze nieuwe manier van werken is zelfs mogelijk tijdens je werk met vergaderingen of andere besprekingen. Het gebruik van Facetime en imessage is helemaal gratis zolang je de beschikking hebt over het internet. We raden wel een wifi netwerk aan omdat het anders wel erg veel van je databundel vraagt. Deze nieuwe manier van communiceren is één van de vele mogelijkheden met IOS.