Android

Android is al jaren het besturingssysteem voor smartphones. Vooral Samsung maakt veel gebruik van het mobiele besturingssysteem. Naast smartphones wordt het besturingssysteem voor tablets gebruikt. Het systeem staat bekend om de eenvoud en vooral de grote hoeveelheid gratis applicaties. Over de hele wereld geteld is Android het meest gebruikte systeem ter wereld. Dit komt vooral dat het een besturingssysteem is waar iedereen vrij gebruik van mag maken. Het besturingssysteem is niet merk gebonden en is daardoor verkrijgbaar op diverse telefoons. Doordat het opensource is passen de meeste telefoonaanbieders de software wel aan. Zo kan een Android besturingssysteem iets anders zijn op een Samsung vergeleken met een HTC of Sony. Android heeft zelf ook een aantal toestellen uitgebracht onder de naam van het moederconcern: Google.

Android zorgt ervoor dat je telefoon helemaal naar wens is aan te passen. Zo werk het systeem met zogenaamde widgets. Dit zijn applicaties die je direct als eerste ziet zodra je een toestel aanzet. Denk bijvoorbeeld aan de laatste social media updates van je vrienden of het laatste nieuws van de Telegraaf. Dankzij de widgets heb je alles met één oogopslag binnen handbereik. Als je liever iets anders als eerste ziet dan regel je dit snel door te schuiven in je widgets. Android werkt geheel op touch en maakt het eenvoudig om je telefoon helemaal naar wens aan te passen. Je hebt zo altijd in beeld wat voor jouw het belangrijkste is. Dit kan een social media update zijn of de laatste foto’s van Facebook. Het maakt niet uit wat je graag als eerste ziet want met Android richt je dit helemaal zelf in.

Met een Android smartphone heb je toegang tot duizenden apps en mogelijkheden. De meeste apps worden gratis aangeboden zoals WhatsApp of diverse games. De games zijn speciaal ontwikkeld voor je smartphone, waardoor je eenvoudig een potje speelt. Denk hierbij aan Cut the rope of temple run. Het zijn slechts een paar opties van de populaire games die je op je Android toestel kan spelen. Met één simpele aanpassing verander je jouw toestel in een echte handheld. Naast games heb je uiteraard toegang tot serieuze apps. Denk bijvoorbeeld aan het laatste nieuws uit de krant of social media apps zoals Facebook. Installeer Instagram om de laatste foto’s die je gemaakt hebt direct te delen. Het is slechts één van de vele mogelijkheden met de applicaties van Android. Het leuke van de apps is dat je ze zelf kan downloaden en inrichten.

Android is ontwikkeld door het moederbedrijf Google en dit betekend dan ook dat je veel met Google te maken hebt. Zo zijn een aantal applicaties vaak standaard voor geïnstalleerd ze helpen je met je nieuwe smartphone op weg. Denk hierbij aan je gmail die je direct kan ontvangen of inzien. Maar denk ook aan notities of Google Maps om je snel door de stad te verplaatsen. Of maak even snel een aantekening met Google Keep. Het is allemaal mogelijk met de standaard applicaties die zijn geïnstalleerd op je Android smartphone.

Android is één van de populairste besturingssystemen en dit betekend dat je een ruime toegang hebt tot diverse applicaties. Je kan zo een toestel helemaal zelf inrichten op de manier die voor jouw het prettigste werkt. Je maakt zo alleen gebruik van de applicaties waar je echt iets aan hebt en dit is het voordeel van een smartphone. Een telefoon maak je zo pas echt helemaal persoonlijk. Je gebruikt alleen wat voor jouw handig is en prettig om mee te werken. Naast Android voor de smartphone vindt je het besturingssysteem op verschillende tablets. Vooral Samsung is een groot aandeelhouder in Android toestellen.